fbpx

Stadsgehoorzaal Kampen over op LED

Na een veelvoudig testen en vergelijken heeft Stadsgehoorzaal Kampen gekozen voor Prolights om zo alle conventionele verlichting te vervangen voor LED.
Hiervoor is gekozen voor de EclipseHDTWC profielspot en de EclipsefresnelTW LED fresnel.
Beide zijn uitgerust met een 6 kleuren LED engine.

Hoofdtechniek Larz Kemper schreef het volgende:

En dan staat er ineens een hele grote vrachtwagen voor de deur. Een vrachtwagen uit Italië vol met nieuwe #LED armaturen. De Stadsgehoorzaal Kampen heeft na veel research gekozen voor de theater LED spots van PROLIGHTS – Professional Lights.

In de grote zaal worden de profiel spots vervangen voor de ECLIPSEHDTWC. Een geavanceerde 380Watt LED profiel spot met 6-kleurenmenging (red, orange, cyan, royal blue, green, lime). Daarnaast beschikt de grote zaal straks over 12 ECLIPSEFRESNELTW. Een 260Watt LED-vervanging van de traditionele 1K Fresnel-lampen.

Het Vestzaktheater wordt voorzien van de ECLIPSEFRESNELJTW een LED-vervanging van de traditionele 650 W Fresnel-lampen. De kleine zus van de Fresnel in de grote zaal zorgt met 130Watt voor voldoende licht.

We hebben samen met Distrixs “creative technology” en PROLIGHTS – Professional Lights de firmware herschreven zodat er op de spots een LEE kleur nummer gekozen kan worden (laten we het V1 noemen). De selectie van de kleur gebeurt dus in de spot en niet in een extra lichttafel of processor. Zo hebben we minder componenten in het DMX-netwerk wat voor uitval of storingen kan zorgen. Maar de spot kan natuurlijk ook multi-color aangestuurd worden voor degene die daar graag gebruik van wil maken!!
Mocht het kleurnummer niet is de spot staan, het werken met filters in de filterhouder gaat voor ons gevoel verbazingwekkend goed.

Deze zomer (2019) worden beide zalen omgebouwd van halogeen naar LED. Voor ons zal het ook wel even wennen worden, en natuurlijk voor de gezelschappen ook. LED is absoluut niet hetzelfde als halogeen, daar zijn we ons wel degelijk van bewust! Maar we hopen toch met deze keuze een stap in de toekomst te maken. Wij denken dat deze firmware een uitkomst is voor de manier van weken in de Nederlandse theaters.

Naast de LED fresnel en LED profiel is ook de Lumipix8h toegevoegd en wordt er al met veel plezier gebruik gemaakt van de Lion accu spot en de Luma1500 moving head.

 

Geef een reactie

Chat openen
1
Hi, Questions? Vragen? Fragen?
Hi, Questions? Vragen? Fragen? Des questions?