fbpx

Gobo-projector voor bewegwijzering: valt op!

Een gobo-projector voor je bewegwijzering is de beste manier om mensen naadloos door je pand of terrein te begeleiden. Het projecteert een symbool, zoals een pijl, op een manier die opvalt, ruimte bespaart en flexibiliteit biedt. 

Denk bijvoorbeeld aan de gobo-projecties in grote warenhuizen, waar pijlen op de vloer zijn geprojecteerd. Of aan lichtprojecties van symbolen voor nooduitgangen, prullenbakken, toiletten en namen van zalen, die je op festivals en in musea, gemeenten of bedrijven ziet. 

Anders dan traditionele bewegwijzering valt een gobo-projectie of lichtprojectie direct op.

Projectoren voor bewegwijzering

Distrixs biedt diverse LED gobo-projectoren, waaronder de Gobo Symp en de Gobo Signum. Deze twee projectoren zijn allebei extreem compact, fluisterstil dankzij hun passieve koeling en geschikt voor tijdelijke of permanente bewegwijzering. De Symp biedt een optionele trackadapter voor in een spanningsrail.

Gobo Symp: indoor LED projector, enkel geschikt voor binnen.

Gobo Signum: indoor en outdoor LED projector, geschikt voor binnen en buiten.

Beide projectoren worden veel gebruikt door winkelcentra, horeca, ziekenhuizen, hotels, gemeenten en musea.


Wat is een gobo-projector?

Een gobo-projector is te vergelijken met een diaprojector of beamer, al werken sommige gobo-projectoren ook op lange afstanden. Hij projecteert haarscherp afbeeldingen, logo’s of teksten op gevels van gebouwen, muren, vloeren en plafonds. In plaats van een dia of digitale data wordt er een glazen plaatje (gobo) gebruikt dat je volledig kunt personaliseren.


Voordelen van gobo-projectie voor bewegwijzering

1. Een projector voor bewegwijzering is milieuvriendelijk

 • Als je een LED projector gebruikt voor digitale bewegwijzering, verminder je het gebruik van fysieke borden, papier, frames, bevestigingsmaterialen, inkt, verf en andere chemische stoffen.
 • De lichtprojectie kan eenvoudig worden aangepast door de gobo te vervangen. Er hoeft dan niet een heel nieuw bord te worden geïnstalleerd. 
 • Een LED gobo-projector gebruikt relatief weinig elektriciteit
 • In tegenstelling tot conventionele bewegwijzering produceert een gobo-projector geen afvalmateriaal, zoals afgedankte, oude borden.
 • Een gobo-projectie is onverslijtbaar! Stel dat je traditionele bewegwijzering op een looppad van een winkel zou aanbrengen, dan slijt dat er op gegeven moment vanaf. Lichtprojectie doet dat niet, waardoor het duurzaam is en lang meegaat.

2. Bewegwijzering in de vorm van lichtprojectie valt op! 

Gobo-projectie grijpt de aandacht van bezoekers. Met projectoren kun je de bewegwijzering zelfs interactief maken of bewegend beeld projecteren. Dit geeft je bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring. En dat draagt weer bij aan het versterken van je naamsbekendheid.

3. Gobo-projectie biedt enorm veel flexibiliteit

Wil je de projectie van een vaste of tijdelijke gobo-projector aanpassen? Geen probleem! Je kunt moeiteloos je route aanpassen, informatie updaten of dynamische afbeeldingen tonen. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuwe, custom gobo te bestellen en wellicht de projector te verplaatsen.

4. Een gobo-projector is compact en bespaart ruimte

 • Gobo-projectoren zijn vaak kleiner en compacter dan traditionele bewegwijzering. Je kunt een projector aan het plafond, de muur of een ander oppervlak bevestigen zonder dat hij veel ruimte inneemt. Zo kun je ze zelfs in beperkte ruimtes gebruiken.
 • Een afbeelding of tekst kan overal worden geprojecteerd, zelfs op plekken waar traditionele bewegwijzering niet mogelijk of lastiger is. 
 • Omdat gobo-projectoren klein zijn, kunnen ze naadloos worden geïntegreerd in het interieur of exterieur van een gebouw. 

Een projector kan makkelijk worden verplaatst en opnieuw gepositioneerd, waardoor je de ruimte ten volle kunt benutten.

5. Haarscherpe bewegwijzering op verschillende afstanden

Gobo-projectoren zijn specifiek ontworpen om visuals of teksten haarscherp te projecteren. Sommige projectoren zijn geschikt voor kleine afstanden, terwijl andere ook perfect op grote afstanden werken. 


Houd je bezoekers op het juiste pad

Wil je dat mensen op een soepele manier bij hun bestemming aankomen met opvallende bewegwijzering? Of wil je een projector inzetten om een waarschuwing te tonen? Ontdek de mogelijkheden van gobo-projectoren. 

Heb je er eentje op het oog? Neem contact met ons op voor een offerte.

0031(0)10-2230187 | info@distrixs.nl | Stuur een Whatsapp

  Veelgestelde vragen over projectoren en bewegwijzering

  1. Wat is het verschil tussen digitale bewegwijzering en traditionele bewegwijzering? 

  Gobo, of digitale bewegwijzering, maakt gebruik van lichtprojectie en een oppervlak, terwijl er voor traditionele bewegwijzering fysieke borden, verf en papier worden gebruikt. Digitale bewegwijzering biedt meer flexibiliteit, is duurzamer en kan dynamische content tonen.

  2. Kan ik mijn eigen afbeeldingen en tekst projecteren? 

  Absoluut! Bij Distrixs kun je een custom gobo bestellen, zoals een plattegrond, logo, afbeelding of tekst. Wat je ook nodig hebt, wij kunnen het leveren.

  3. Is technische kennis vereist om een projector voor bewegwijzering te gebruiken? 

  Gobo-projectoren zijn makkelijk te gebruiken. Je hoeft er niet technisch voor onderlegd te zijn. Indien gewenst geven wij uitleg over het gebruik van de projector.

  4. Werkt een projector voor bewegwijzering ook buiten in de regen? 

  Zeker! Sommige modellen zijn specifiek ontworpen voor buitengebruik en leveren optimale prestaties in allerlei weersomstandigheden. Let op, overdag zal de projectie niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Daglicht is de grootste vijand.

  5. Hoe zit het met de installatie van de projectoren en ondersteuning? 

  Indien gewenst helpt Distrixs graag bij de installatie. Wij isntalleren niet zelf maar kunnen volledige ondersteuning bieden aan de installateur of zelfs een installateur inschakelen. Gobo-projectoren hebben relatief weinig onderhoud nodig en komen met een garantie van twee jaar.

  6. Hoe lang gaat een gobo-projector mee?

  De meeste projectoren hebben een levensduur van ongeveer 50.000 uur.

  Gobo aanvraag

   Iets anders? Mail naar: info@distrixs.nl

   Chat openen
   1
   Hi, Questions? Vragen? Fragen?
   Hi, Questions? Vragen? Fragen? Des questions?