fbpx

Mensen raken gewend aan standaard geschilderde belijning en waarschuwingen. Veiligheidssingalering door projectie zal dit veel meer laten opvallen!

Denk aan statische afbeeldingen of een popup zebrapad of stopbord getriggerd door een bewegingssensor.


Dat kan inhouden dat er constant een zebrapad wordt geprojecteerd, wanneer er een heftruck aankomt verdwijnt deze, of juist wanneer een heftruck aankomt wordt een waarschuwing geprojecteerd.

Met veiligheidssingalering kan in één oogopslag duidelijk zijn welk gevaar dreigt, wat verboden is of juist verplicht is op locatie.

Daarnaast zit er aan stickers en belijning veel onderhoud en dus verborgen kosten vast. Goboprojectie is onderhoudsvrij en kan snel verplaatst worden indien het nodig is naar een andere plek!
Doordat er fysiek niks op de grond wordt aangebracht zal de afbeelding niet vervagen na verloop van tijd doordat er overheen gelopen wordt of dat er een heftruck over heen rijd. Ook invloeden van schoonmaakmiddelen op de vloer, of residu in bijvoorbeeld een staalfabriek zijn verleden tijd.

Goboprojectie is dus op de lange termijn vele malen goedkoper dan de traditionele belijning en waarschuwingen die geschilderd of geplakt worden.

Ook is het ontzettend duurzaam. Mocht je de projectie niet meer nodig hebben op de plek van installatie, dan kan de projector prima verplaatst worden naar een locatie waar hij wel nodig is. In het ergste geval moet er alleen een nieuwe gobo gemaakt worden. De investering zal dus nooit verloren gaan!

De projectoren zijn gecertificeerd volgens de normen:

 • 2014/35 / EU – Safety of Low Voltage Powered Equipment (LVD)
 • 2014/30 / EU – Electromagnetic Compatibility (EMC)
 • 2011/65 / EU – Restriction of use of certain hazardous substances (RoHS)
 • 2009/125 / EC – Ecodesign requirements for energy related products (ErP)
 • 2006/95 / EC – Photobiological safety

Een alternatief

voor belijning kunnen wij uitvoeren met goboprojectie en een speciaal optiek waarmee we een scherpe lange lijn kunnen projecteren. Met meerdere projectoren creëer je uiteraard een langere lijn. En hoe hoger de ruimte hoe langer de lijn.

Betaalbaar in aanschaf en geen onderhoud… behalve wellicht een doekje over het glas.

Perfect voor distributie centra, magazijnen, productielocaties voor het creëren van meer zichtbaarheid en veiligheid.

Projectoren

De ideale projectoren voor safety signage zijn de projectoren uit de Signum serie. Deze zijn er in 50W en 75W en geven een hoge output, ook op grote afstanden.

De projectoren zijn IP65 gecertifieerd en daarmee water en stofdicht. Zo kunnen de projectoren in zowel vochtige ruimten als productielocaties waar veel stof en vuil in de lucht zweeft.
Door dat de projectoren passief worden gekoeld zitten er geen ventilatorenin, dit zorgt ervoor dat er geen stof of vuiligheid de projector in gezogen worden.
De werking van de projector is heel eenvoudig, stekker in het stopcontact en hij gaat aan.
Is er een sturing als Dali of DMX nodig? Geen probleem, ze kunnen op aanvraag worden gemodificeerd.

Door het ontbreken van ventilatoren en overige electronica is het onderhoud op de projectoren minimaal, het schoonmaken van een het front glaasje is voldoende.


Wij hebben een cataglogus met ruim 150 standaard gobo’s op gebied van veiligheid. Zit de juiste gobo er niet bij? Dan kan deze volledig naar wens custom gemaakt worden. Zo is de gobo volledig aan te passen naar de situatie, maar ook op te maken met bijvoorbeeld de huisstijl van het bedrijf.

Inspiratie nodig?

Een goed voorbeeld is deze projectie van een zebrapad. De projector gaat uit wanneer er een heftruck aan komt rijden waardoor het zebrapad verdwijnt. Na een aantal seconden gaat de projector weer aan wanneer het weer veilig is om over te steken.

Of wanneer de heftruck aankomt schakeld de projector in met een waarschuwing voor andere personen, is hij weer weg dan gaat de projector weer uit.

Wij denken graag met je mee om jouw idee om te zetten naar de praktijk. Ook voor demoprojecties op locaties of bij ons op kantoor onder het genot van een bak koffie! Neem contact op en we helpen je graag verder.

0031(0)10-2230187 | info@distrixs.nl | Stuur een Whatsapp

  Gobo aanvraag

   Iets anders? Mail naar: info@distrixs.nl

   Chat openen
   1
   Hi, Questions? Vragen? Fragen?
   Hi, Questions? Vragen? Fragen? Des questions?