fbpx

Afbeelding projecteren op muur en openbare ruimtes

Een logo of afbeelding projecteren op de muur buiten of in openbare ruimtes kan met een gobo-projector. Of je nu een statische of dynamische visual op straat of op een muur wilt projecteren, een gobo-projector is snel geplaatst – voor binnen- en buitengebruik.

Het fijne aan een gobo-projector is dat het veel flexibeler in gebruik is dan stickers of verf. Je kunt er alle kanten mee uit: bestel een custom gobo bij Distrixs en de ‘limit is the sky’! 

De projectie is voor vast of tijdelijk gebruik, dat ligt helemaal aan jouw behoeften. Wij kunnen je adviseren over alle mogelijkheden.


Wil je een afbeelding projecteren op de muur of op straat?

Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk het symbool voor een fietsenstalling op straat projecteren voor een pop-up fietsenstalling. Stel dat het in de avond of op bepaalde dagen is toegestaan om je fiets te parkeren en op andere dagen niet. Dan gebruik je simpelweg de tijdschakelaar van de gobo-projector om de projectie voor een bepaalde tijd in te stellen. 

Wat je ook wilt projecteren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan bewegwijzering tijdens een evenement, waarschuwingen op straat voor zakkenrollers, of welkomstboodschappen voor bezoekers of toeristen.


De perfecte outdoor gobo-projector

Distrixs biedt verschillende LED gobo-projectoren. Voor buitengebruik kies je een outdoor gobo-projector. Daarvoor zijn de projectoren uit de Signum-serie perfect. Je kunt kiezen voor 25W, 50W of 75W (hoe meer watt, hoe krachtiger).

Alle Signum gobo-projectoren geven een hoge output en haarscherpe projectie, zowel op korte als lange afstanden. Ze zijn IP65-gecertificeerd, wat betekent dat ze waterdicht zijn en bestand tegen stof.

De projectoren worden passief gekoeld. Er zitten geen ventilatoren in, wat ervoor zorgt dat water, stof en vuiligheid niet in de projector wordt gezogen. Steek simpelweg de stekker in het stopcontact en hij is klaar voor gebruik. Het onderhoud is minimaal; je hoeft enkel het front glas schoon te maken.

Heb je sturing, zoals Dali of DMX, nodig? Geen probleem, onze projectoren kunnen op aanvraag worden aangepast.


Verschil tussen een gobo-projector van 50W en 75W

Om wat dieper in te gaan op het verschil tussen een gobo-projector van 50W en 75W, moeten we kijken naar de lichtsterkte en het potentiële bereik. Alle projectoren hebben zo hun eigen voordelen en toepassingen. Hier volgen enkele belangrijke verschillen:

Gobo-projector van 50W 

 • Lichtsterkte: een gobo-projector van 50W heeft een lager wattage, wat meestal resulteert in een lager lichtniveau in vergelijking met die van 75W. De projectie kan dan minder intens zijn en mogelijk beter geschikt voor wanneer je subtieler licht nodig hebt.
 • Zuinig: met minder Watt is een gobo-projector van 50W over het algemeen zuiniger dan eentje met meer Watt. Dit kan handig zijn als je wilt besparen op energiekosten.

Gobo-projector van 75W

 • Hogere lichtsterkte: een gobo-projector van 70W produceert over het algemeen helderder en intenser licht dan een projector met een lagere wattage. Vooral geschikt voor wanneer je een krachtige en opvallende projectie nodig hebt.
 • Groter bereik: Dankzij het hogere wattage kan een projector van 75W verder weg gezet worden. Handig als je een groter oppervlak wilt verlichten over een grotere afstand.
 • Intensere effecten: als je iets wilt projecteren op een groot gebouw, heeft een projector met een hoger wattage vaak meer impact.

Wij denken graag met je mee om jouw idee om te zetten naar de praktijk. Ook voor demoprojecties op locaties of bij ons op kantoor onder het genot van een bak koffie! Neem contact op en we helpen je graag verder.

0031(0)10-2230187 | info@distrixs.nl | Stuur een Whatsapp


  Voorbeelden van visuals op muren, straten en gevels

  Hier zijn nog meer voorbeelden van het gebruik van visuals op gebouwen, straten en openbare ruimtes:

  Een outdoor gobo-projector wordt vaak gebruikt door bedrijven, gemeenten en theaters.. Zo projecteerde de gemeente Amsterdam een tijdlang visuals op buitenmuren in de binnenstad om te waarschuwen tegen straatdealers. 

  1. Afbeelding projecteren op een muur tijdens (sport)evenementen

  De gobo-projector is erg populair tijdens sportevenementen, festivals en concerten. Bedrijven en gemeenten projecteren vaak hun logo’s, symbolen voor faciliteiten of zelfs het festivalprogramma op muren en vloeren om het publiek te informeren.

  2. Een gobo-projector voor tijdelijke bewegwijzering of boodschap

  Voor pop-up activiteiten, zoals tijdelijke fietsenstallingen op straat of bewegwijzering, is een gobo-projector uitermate geschikt. Laat fietsers weten waar en wanneer ze hun fiets in een betaalde of gratis fietsenstalling kunnen parkeren. Of laat bezoekers van je evenement weten welke kant ze op moeten voor de bar, de nooduitgang of de wc.

  3. Tijdelijke of permanente visual op straat voor een campagne

  Niet alleen de gemeente Amsterdam gebruikt gobo-projectoren om haar campagnes te ondersteunen. Gemeenten in heel Nederland projecteren belangrijke boodschappen op gevels, muren en straten. Denk aan campagnes tegen drugs, roken, zwerfvuil, etc. Het is een topmanier om een groot publiek te bereiken, zowel de lokale inwoners als toeristen.

  4. Visual in openbare ruimtes tijdens de feestdagen

  Tijdens feestdagen zoals Kerstmis, Halloween, Valentijn of Nieuwjaar projecteren bedrijven en gemeenten vaak feestelijke afbeeldingen of animaties op gebouwen. Dit creëert een extra leuke sfeer tijdens de feestdagen en draagt bij aan een gezonde gemeenschap. 
  Distrixs biedt een uitgebreide catalogus met designs voor gobo’s, waaronder 192 kerstdesigns.

  5. Custom gobo voor speciale gelegenheden en herdenkingen

  Bij speciale gelegenheden of herdenkingen kun je een gobo-projector gebruiken om een boodschap, datum of afbeelding op gebouwen te projecteren ter ere van belangrijke momenten in de geschiedenis. 

  Ook kun je een custom gobo bestellen voor een bruiloft. Projecteer de namen van het nieuwe echtpaar buiten op de muur of binnen in de zaal voor een special touch. 

  6. Visuals om kunstprojecten tot leven te doen komen

  Theaters en kunstenaars gebruiken vaak gobo-projectoren als onderdeel van een show of kunstinstallatie. Met een gobo-projector kun je je creativiteit op zoveel manieren uiten, dat heel je project tot leven komt. Transformeer bijvoorbeeld een gebouw tot een tijdelijk kunstwerk!

  Met welke projector wil jij je afbeelding projecteren op de muur?

  Wat jouw doelen ook zijn met lichtprojectie, bij Distrixs vind je absoluut jouw perfecte LED gobo-projector. Voor tijdelijk of vast gebruik. Voor binnen of buiten. We hebben het allemaal. Neem contact met ons op voor een offerte.

  Offerte aanvragen

   Chat openen
   1
   Hi, Questions? Vragen? Fragen?
   Hi, Questions? Vragen? Fragen? Des questions?