LED theater verlichting.

“Ideale vervanger van conventionele theater verlichting, maar dan met gereduceerde warmte en minder energieverbruik”

Wij nemen je graag mee naar de wereld van de theaterverlichting. Op een eenvoudige wijzen proberen wij je te informeren over waar welke lamp voor geschikt is.
Zou je graag meer informatie willen of wens je te worden geadviseerd neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

De grootste vragen zijn tegenwoordig of dat de vermogens toereikend zijn om conventioneel te vervangen en is de kleurechtheid wel voldoende?
Dit is tegenwoordig geen issue meer. De LED is in een volwassen stadium en goed ontwikkeld. Efficiency met relatief lage vermogens een hoge output genereren, en hoge CRI waardes waardoor de spots ook allemaal geschikt zijn voor gebruik in bijvoorbeeld een TV studio.

Wil je je huidige verlichtingsinstallatie vervangen, kijk dan eens bij de RVO, grote kans dat je gebruikt kunt maken van de subsidieregeling. Klik hier voor meer info. 

Neem contact met ons op. 

Fresnel LED theaterspot

Een Fresnel spot geeft een zacht licht en is perfect als front & tegen licht op een podium. Een fresnel spot heeft heeft geen strakke bundel waardoor hij een egaal licht geeft over het podium.
Er zijn tegenwoordig LED fresnels die de perfecte vervanger zijn van de traditionele fresnel. Zo heeft Prolights de Eclipsefresnel met een 230W (tu & dy) of 260W(Tw) die een 1000Kw vervangt en een 70W(tu & dy) of 130W(tw die een 650W vervangt.
Ze zijn verkrijgbaar in 3 varianten:
tu – warmwit 3200k
dy – koudwit 5600k
tw – variabel wit, in te stellen van 2800k tot 10.000k
Alle spots beschikken over een handmatige zoom van 15º tot 45º.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede theater spot is de kleurechtheid.
De Prolights fresnell heeft een CRI >95 bij de TW & Dy en bij de TU heeft zelfs een CRI van 97.
Deze waardes maken de spots perfect voor gebruik in theaters en TV studios.

Alle fresnels worden standaard geleverd inclusief barndoor.

Bekijk de Prolights LED Fresnel spots

Profiel LED theaterspot

Een profiel LED theaterspot wordt gebruikt voor het uitlichten van objecten. De profielspot heeft in vergelijking met de Fresnel spot een smalle lichtbundel.

Voor de profielspot zijn er diverse hoogwaardige optieken beschikbaar. Zowel met een vaste bundel als met een zoom.

Een profielspot is uitgerust met “messen”. Met deze messen is het mogelijk de lichtbundel op maat te snijden, om bijvoorbeeld een enkel decorstuk uit te lichten.
De profielspot wordt vaak ook gebruikt voor het projecteren van gobo’s. Gobo’s zijn metalen of glazen plaatsjes met daarin een logo, figuur of tekst.

Een profielspot is leverbaar is warmwit, koudwit, RGBL en variabel wit.
Vermogens varieren van 230W tot 380W.

Ook voor de profielspots geldt het dat ze zijn uitgerust met hoogwaardige LED bronnen waardoor ze een goede kleurechtheid hebben met een CRI waarde tot 97 bij de 3300K (warmwit) variant.

Bekijk de Prolights LED profiel spots

COB theaterspots

De Prolights Studiocob LED Theaterspots zijn de perfecte aanvulling op de fresnel en profiel. Uitgerust met een COB LED (chip on board) waardoor je een zeer mooie lichtbundel kan creëren. Je kan op een zeer eenvoudige manier de bundel aanpassen van 60° naar 38° of 18°, hiervoor hoef je alleen het optiek te vervangen.
De COB projectoren zijn e ideale vervangers voor de traditionele parren, maar zouden ook als het budget een fresnell niet toe laat gebruikt kunnen worden als front of tegenlicht.

Verkrijgbaar in diverse lichtkleuren en vermogens. De Studiocobplus is er met een 150w LED bij de RGBW, TU 3200k & DY 5600k, de variabel wit heeft een vermogen van 165W. De variabel wit is instelbaar van 3200k tot 6000k.

Een RGBW spot kan je ook goed inzetten om het podium in kleur te zetten voor extra sfeer.

Kader de lichtbundel af door gebruik te maken van een barndoor.

Bekijk alle COB theaterspots

Moving heads

 

Bekijk ook de opties voor het gebruik van moving heads met LED bron.
Bijvoorbeeld de Aria700, Stark en Diamond series. Allemaal uitgerust met een vloeistof gekoelde LED waardoor deze zeer stil zijn in het gebruik en perfect zijn voor in een theater maar ook zelfs in front of house gebruikt kunnen worden. Een tweede voordeel van de vloeistof koeling is dat het onderhouds arm is doordat er minimaal stof wordt aangetrokken.

De Aria700 is uitgerust met een 400W RGBW LED bron en bied daarmee een zeer groot kleurenspectrum waaronder ook pastel kleuren.
De Aria700 is beschikbaar in twee varianten:
Hybrid met en animate wiel
Alleen Hybrid: Spot, beam en wash.

De Diamond en de Stark zijn zoom moving heads, waarvan de Stark serie de sterkste van de twee is met 7 of 19 stuks 40W RGBW LEDs van Osram. De Diamond beschikt of 7, 19 of 37 stuks 15W RGBW LEDs van Osram.

De Stark serie heeft een zoom van 3º tot 45º. De Diamond gaat van 6º tot 66º.
Beide zijn pixel aan stuurbaar.

Ook een zeer geschikte serie voor theater en podia zijn de Luma moving heads.
Verkrijgbaar in 440W en 270W white LED met CMY kleurenmenging.
Beide zijn full Hybrid moving heads.

De Luma1500 heeft een 440W white LED welke een 1200W gasontlading kan vervangen en is er in twee varianten.
Full framing shutter (profiel spot)
Animatie wiel
Het is bij de Luma1500 zeer eenvoudig om de module uit te wisselen waardoor per keer gekeken kan worden naar de beste toepassing.

De Luma700 heeft een 270W white LED welke een 700W gastontlading kan vervangen. Dit is een full Hyrbid moving head met CMY kleurmenging.

Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden voor een demo op locatie of vraag een vrijblijvend advies of een offerte op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bedrijfsnaam

Onderwerp

Uw bericht